TEIS Média

Series: Kiemelt

00:13′ Hatpárti bejelentés a közös kormányzásról – 21.01.05

A közös kormányzás alapelveiről írtak alá egy dokumentumot kedd délután az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok vezetői, azaz Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté (LMP), Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan (MSZP), Fekete-Győr András (Momentum), Szabó Tímea és Karácsony Gergely (Párbeszéd). A Parlament épületében rendezett, online sajtótájékoztatón röviden beszéltek arról a …

00:13′ Hatpárti bejelentés a közös kormányzásról – 21.01.05 Read More »

00:57′ A zongora rövid története – 1. rész

Aktuális
Aktuális
00:57' A zongora rövid története - 1. rész
/

A DJ Classic sorozatban bemutatjuk a mai zongora kialakulásának izgalmas folyamatát, zenével jócskán illusztrálva. A tartalomból: A kemény verős cimbalomtól a klavikordig. A beteg kislány és a bőrrel bevont verők. Cristofori mester és a csavargó kinézetű német Az ötlet a csembaló megreformálására, a zongora ősei Vasász Gábor műsora a klasszikus zene kedvelőinek.

00:12′ Nyomtass te is! 178. szám

Civil
Civil
00:12' Nyomtass te is! 178. szám
/

A tartalomból:

Kérdőjelek a koronavírus-védőoltások körül
400 ezer munkanélküli volt az első hullám után
Félmillió szavazót vesztett a Fidesz
Miért harcolt Orbán Viktor az Unió ellen?
Kiket érint a hitelmoratórium?

00:09′ Okosít vagy butít az iskola? – 2

Jegyzet
Jegyzet
00:09' Okosít vagy butít az iskola? – 2
/

Az előző részben a köznevelés egyik legfontosabb funkciójának hiányosságairól esett szó, arról, hogy mennyire nem képes a magyar iskola az esélyegyenlőség biztosítására. Van egy ezzel azonos fontosságú funkció is, a munkaerőpiacra való felkészítés. Ennek tükrében elemezzük egy esetleges oktatási reform szükséges menetét.