TEIS Média

Pillanatképek az előválasztásról, Gyurcsány szerepéről – sajtószemle

Pillanatképek az előválasztásról, Gyurcsány szerepéről – sajtószemle

Pillanatképek az előválasztásról, Gyurcsány szerepéről – sajtószemleA Gyurcsány-hívőnek igazán nem nevezhető Stumpf András éppen arról ír, nem mindig Gyurcsány mozgatja a szálakat – de ha hinni lehet a háttér információknak, a többX-es szavazást vagy az egyéni körzetekben a kétfordulós választást ő akadályozta meg. Gyurcsány megette a Jobbikot is? Propaganda és valóság az előválasztási start pillanatában

Siklaky István és Hann Endre értékelik a “Gyurcsányozás” hátterét – de biztosat ők sem tudnak mondani: “A közvéleménykutató cégek felmérései abban viszont mutattak eltéréseket, hogy mit gondolnak a választók a volt miniszterelnök ellenzéki szerepéről – ront, vagy javít az esélyeken, ha a saját táborában rendkívül népszerű, de egyben az egyik legelutasítottabb politikus nem lép hátrébb. ”

Jót tenne a baloldalnak, ha visszavonulna Gyurcsány

(Részletesebb elemzés a hvg fizetős oldalán).

S egy poszt,

Tóta W.: Milyen volt böszmesége?  “Gyurcsány Ferenc krákogással irányítja Karácsony Gergelyt, akivel az előválasztást akarja megnyeretni, ezért is indította el ellene a saját feleségét.”

Gyurcsány Ferenc a kudarcos kormányzása végén lemondott. Utódja elvesztette a választást, és átadta a hatalmat, mert ez az élet rendje egy demokráciában. Sem krumpliszsákok, sem ukrán fantomnyugdíjasok nem tartották a trónon. Fel sem merült, hogy az uralom élethosszig őket illeti, mert ők testesítik meg a nemzetet. Nem egyedül tör hatalomra, versenyben van most is, és abban is marad. A részvételével alkotott politikai közösség sem ígér mást. Csak azt, hogy visszaállítja azt a rendszert, ahol bármely politikust félelem nélkül kritizálhatunk, szidhatunk, és leválthatunk. Magát Gyurcsányt is, ha mégsem tetszik.