Míg a kozmetikai üzletek május 19-én, szerdán újra megnyitották kapuit Franciaországban, egyértelmű, hogy a járvány arra kényszerítette a fogyasztókat – és ezért a márkákat -, hogy átalakítsák szokásaikat.

A nagy digitális váltás

Az online kozmetika üzletek kétségtelenül a legnagyobb nyertesei ennek az időszaknak. Az értékesítés  2020 február és 2021 február között  43%-kal növekedett Franciaországban az  NPD Group  legfrissebb jelentése szerint. Egy évvel korábban, a 2020 februárjáig tartó 12 hónapos időszakban az eladásaik “csak” 10% -kal növekedtek.

Az e-kiskereskedők teljes mértékben kihasználták a hagyományos áruházak hosszan tartó bezárását és a vásárlási szokások elmozdulását az internet felé. Ezt erősíti az a tény, hogy a márkák és a kiskereskedők jelentős összegeket fektettek be az új virtuális valóságba és a mesterséges intelligencia technológiákba, amelyek lehetővé teszik a termékek otthoni tesztelését.

A szépség-előfizetési szolgáltatások és a szépségápolási készletek is meglehetősen sikeresek voltak az időszakban . Értékesítésük 10% -kal nőtt a 2021 február végéig tartó 12 hónapos időszakban az előző év azonos időszakához képest – áll az NPD Group jelentésében . Az átlagos egyéni kosár 22,11 eurót tett ki. 

A házi készítésű kozmetikum egyre nagyobb teret hódít

Ezenkívül számos feltörekvő új trend erőteljes növekedését tapasztalhattuk a járvány idején. A fogyasztók egyre inkább a természetes, organikus  termékek felé fordultak. A jelenséget hangsúlyozta az “öngondoskodás” és az otthoni gyógyfürdő rutinok alkalmazása, valamint az a szándék, hogy több egészséges terméket vásároljanak.

Az Aroma Zone , a házi készítésű kozmetikumok specialistájának értékesítése 29% -kal nőtt a 2021 február végén véget ért 12 hónapos időszakban, az átlagos kosár értéke meghaladta a 35 eurót. Ez a második egymást követő két számjegyű növekedés éve az Aroma Zone számára, amelynek forgalma 28% -kal nőtt 2019 februárja és 2020 februárja között az előző év azonos időszakához képest.

A hosszú áruházbezárások negatívan befolyásolták a francia szépségágazatot a 2020 februárja és 2021 februárja között eltelt tizenkét hónap során. Mathilde Lion, az NPD Group szépségszakértője szerint azonban az online árúházak sikere kiváló jel . ” Ezek a digitális vállalatok új életet adnak az iparnak, és az egész szektorra serkentőleg hatnak ” – magyarázta.